Interim HR in de praktijk

HR-Businesspartner modernisering CAO en ondersteuning onderhandelingen bij onderzoeksinstituut

Een onderzoeksinstituut vroeg Human Capital Group om een interim HR businesspartner te leveren die niet alleen het hele terrein van deze rol kon vervullen, maar ook een specifieke opdracht meekreeg. De cao moest namelijk gemoderniseerd worden. Deze was niet meer actueel. Veel noodzakelijke wet- en regelgeving was niet opgenomen, zoals de Wet Werk en Zekerheid en een actueel sociaal plan voor de overname. Met terugwerkende kracht moest de bedrijfs-cao geüpdatet worden en moest het sociaal plan dat op hoofdlijnen was uit-onderhandeld specifieker en meer op detailniveau worden uitgewerkt. Onze interim adviseur heeft de directie ook ondersteund bij de onderhandelingen over de cao.

Vanuit de interim-rol heeft onze consultant ook nog twee andere projecten opgepakt: het voldoen aan de eisen van de AVG en het invullen van een goede onboarding van nieuwe medewerkers.

Wij hebben denkkracht en kennis ingebracht om de cao weer up-to-date te krijgen. We hebben met de juiste stakeholders verbinding gemaakt, zodat het project soepel verliep en er draagvlak werd gecreëerd. Een tevreden klant was waar wij het voor deden.

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan
Contact