Techniek, productie en bouw

HRM uitdagingen in techniek, productie en bouw

Grote krapte in de arbeidsmarkt en omvangrijke opgaven, zoals de energietransitie, vragen om wendbaarheid en innovatie in de techniek-, productie- en bouwsector. Er is een grote vraag naar agile werken om de robuuste infrastructuur van Nederland klaar te maken voor digitalisering en de energietransitie. Human Capital Group ondersteunt (energie)netwerkbedrijven in hun opgave om wendbaar te worden en de vitale infrastructuur te behouden.

Er is een grote uitdaging op het gebied van HRM omdat het personeelsbestand vergrijst en de nieuwe instroom onvoldoende is. De antwoorden op deze uitdagingen zijn niet eenvoudig. Van het opleiden van jong talent, binden van ervaren medewerkers, tot het vergroten van de wendbaarheid van de organisatie. Dat vraagt soms om een andere organisatiestructuur, een andere kijk op arbeidsvoorwaarden en een performance structuur die focust op het ontwikkelen van het individuele talent.

Functiewaardering

Met functiewaardering en organisatie-inrichting leggen we een stevig fundament voor een goede relatie met uw medewerkers. Zo is uw organisatie klaar voor de dynamiek van vandaag en morgen

Training en opleiding

Om de kennis bij onze klanten te borgen geven we regelmatig trainingen op basis van open inschrijving in MNT, HR21 en Fuwasys.

Naast de trainingen functiewaardering verzorgen we ook trainingen in (resultaatgericht) beschrijven en geven we (incompany) masterclasses op het gebied van functies, rollen en performance management.

Wat zijn passende arbeidsvoorwaarden?

Arbeidsvoorwaarden gaan verder dan een primair salaris en gaan ook over bijvoorbeeld vergoedingen, vakantiedagen en thuiswerken. Het resultaat? Uw organisatie beweegt mee met de veranderingen in de maatschappij, wordt effectiever én is aantrekkelijk voor alle (toekomstige) medewerkers.

Interim HR

Human Capital heeft een team HR-professionals in vaste dienst en daarnaast een breed netwerk van ondernemende HR-professionals. Hierdoor bieden we het volledige palet aan HR-expertise aan. Van HR Business Partner tot interim recruiter en HR-adviseur. Op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau.

Strategisch HRM

Strategisch HRM wordt voor organisaties steeds belangrijker omdat het bepalend is voor het waarmaken van de strategische doelstellingen. Mensen worden daarin dé kritieke succesfactor. Zijn ze beschikbaar, zijn ze betrokken en passen ze optimaal bij het werk? Die vragen vormen een kern van strategisch HRM.

Dat vraagt om HRM gericht op groei, inzetbaarheid, ontwikkeling en talentontwikkeling.

Uw HR-vraagstuk bespreken met één van onze collega’s?

Maak een afspraak of neem direct contact op.

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan
Contact