Gezondheidszorg en -welzijn

HRM uitdagingen in gezondheidszorg en –welzijn

Het werk in de gezondheidszorg verandert continu. De juiste zorg, op het juiste moment op de juiste plaats, digitalisering en meer samenwerking zijn slechts enkele van die veranderingen. Veranderingen die vragen om flexibiliteit en wendbaarheid. Niet alleen van de organisatie, ook van de medewerkers. De belangrijkste HR vraagstukken in de zorg zijn dan ook: Hoe houd je je medewerkers bij de les? Maar ook hoe houd je medewerkers duurzaam inzetbaar en vitaal? Een andere grote uitdaging op het gebied van HRM in deze sector is het behouden van je medewerkers. Wilt u een wendbare organisatie zijn dan is het belangrijk dat uw organisatie enerzijds medewerkers aan uw organisatie bindt en anderzijds groei en ontwikkeling biedt om de veranderingen in het werk aan te kunnen, zowel inhoudelijk als in houding en gedrag Dat is wat uw mensen en uw organisatie weerbaar en wendbaar maakt. Juist in de gezondheidszorg.

Vraagstukken binnen uw sector

Is het verloop van medewerkers hoog? Of de werkdruk? Werken uw medewerkers steeds vaker in multidisciplinaire of in zelforganiserende teams? Of wordt hen steeds vaker gevraagd bepaalde rollen op te pakken? Belegt u verantwoordelijkheden steeds lager in de organisatie en wilt u er zeker van zijn dat iedereen de juiste opleiding heeft gevolgd om zijn of haar resultaten te kunnen bereiken met behulp van de juiste competenties? ? Human Capital Group gaat met u in gesprek om te kijken hoe u uw organisatie en functiehuis zo kunt inrichten dat de talenten van uw medewerkers optimaal worden ingezet, de voortdurende veranderingen ondersteunt, onderhouds- en regelarm is en past bij de strategie van uw organisatie. Wij passen de MNT- en FWG-methode toe om uw functies te waarderen en in te delen.

Het zorgdomein is constant in beweging. Bij Human Capital Group voegen wij door continue vernieuwing duurzaam waarde toe. We begeleiden en adviseren u hier graag bij.

Functiewaardering

Met functiewaardering en organisatie-inrichting leggen we een stevig fundament voor een goede relatie met uw medewerkers. Zo is uw organisatie klaar voor de dynamiek van vandaag en morgen. Lees meer over functiewaardering.

Training en opleiding

Om de kennis bij onze klanten te borgen geven we regelmatig trainingen op basis van open inschrijving in MNT, HR21 en Fuwasys.

Naast de trainingen functiewaardering verzorgen we ook trainingen in (resultaatgericht) beschrijven en geven we (incompany) masterclasses op het gebied van functies, rollen en performance management.

Wat zijn passende arbeidsvoorwaarden?

Arbeidsvoorwaarden gaan verder dan een primair salaris en gaan ook over bijvoorbeeld vakantiedagen en thuis werken. Het resultaat? Uw organisatie beweegt mee met de veranderingen in de maatschappij, wordt effectiever én is aantrekkelijk voor alle (toekomstige) medewerkers.

Interim HR

Human Capital heeft een team HR-professionals in vaste dienst en daarnaast een breed netwerk van ondernemende HR-professionals. Hierdoor bieden we het volledige palet aan HR-expertise aan. Van HR Business Partner tot interim recruiter en HR-adviseur. Op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau.

Strategisch HRM

Strategisch HRM wordt voor organisaties steeds belangrijker omdat het bepalend is voor het waarmaken van de strategische doelstellingen. Mensen worden daarin dé kritieke succesfactor. Zijn ze beschikbaar, zijn ze betrokken en passen ze optimaal bij het werk? Die vragen vormen een kern van strategisch HRM.

Dat vraagt om HRM gericht op groei, inzetbaarheid, ontwikkeling en talentontwikkeling.

Uw HR-vraagstuk bespreken met één van onze collega’s?

Maak een afspraak of neem direct contact op.

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan
Contact