Handel, transport en logistiek

HRM uitdagingen in Handel, transport en logistiek

Human Capital Group ondersteunt de handel, transport- en logistieksector bij het kostenefficiënt inrichten van hun organisatie waarbij de belangen van medewerkers gegarandeerd zijn. Wij helpen bij het creëren van passende arbeidsvoorwaarden en eerlijke arbeidsverhoudingen in deze zeer concurrerende branche.

De toenemende digitalisering, automatisering en robotisering leggen druk op functies binnen de transport en logistiek. Functie-eisen veranderen, waardoor werknemers andere kennis en vaardigheden nodig hebben. Dit vergt grote investeringen van organisaties om mensen te upskillen of om te scholen. De basis voor deze verandering vormt een strategische analyse over uw personeelsbestand, nieuw functie- en rollenhuis en aandacht voor arbeidsvoorwaarden. Human Capital Group helpt door middel van strategische personeelsplanning, organisatie-inrichting en het inrichten van een modern arbeidsvoorwaardenpakket.

Vraagstukken binnen uw sector

Wilt u weten welke beloningspositie past bij uw organisatie en medewerkers? Bent u benieuwd naar wat er wordt betaald voor functies binnen de sector? Of heeft u behoefte aan organisatieadvies en wilt u (beter) vastleggen wat taken, bevoegdheden en doorgroeimogelijkheden zijn van uw medewerkers? Human Capital Group gaat met u in gesprek om te kijken hoe functies in elkaar zitten, welke verantwoordelijkheden bij een functie horen en of deze passen bij de strategie van uw organisatie. Of wel: strategische personeelsplanning. Ook kunnen we een benchmarkonderzoek voor u doen. Human Capital Group begeleidt en adviseert u graag over HRM binnen transport en logistiek.

Functiewaardering

Met functiewaardering en organisatie-inrichting leggen we een stevig fundament voor een goede relatie met uw medewerkers. Zo is uw organisatie klaar voor de dynamiek van vandaag en morgen.

Training en opleiding

Om de kennis bij onze klanten te borgen geven we regelmatig trainingen op basis van open inschrijving in MNT, HR21 en Fuwasys.

Naast de trainingen functiewaardering verzorgen we ook trainingen in (resultaatgericht) beschrijven en geven we (incompany) masterclasses op het gebied van functies, rollen en performance management.

Wat zijn passende arbeidsvoorwaarden?

Arbeidsvoorwaarden gaan verder dan een primair salaris en gaan ook over bijvoorbeeld variabele beloning, pensioen, vakantiedagen en thuiswerken. Het resultaat? Uw organisatie beweegt mee met de veranderingen in de maatschappij, wordt effectiever én is aantrekkelijk voor alle (toekomstige) medewerkers.

Interim HR

Human Capital heeft een team HR-professionals in vaste dienst en daarnaast een breed netwerk van ondernemende HR-professionals. Hierdoor bieden we het volledige palet aan HR-expertise aan. Van HR Business Partner tot interim recruiter en HR-adviseur. Op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau.

Strategisch HRM

Strategisch HRM wordt voor organisaties steeds belangrijker omdat het bepalend is voor het waarmaken van de strategische doelstellingen. Mensen worden daarin dé kritieke succesfactor. Zijn ze beschikbaar, zijn ze betrokken en passen ze optimaal bij het werk? Die vragen vormen een kern van strategisch HRM.

Dat vraagt om HRM gericht op groei, inzetbaarheid, ontwikkeling en talentontwikkeling.

Uw HR-vraagstuk bespreken met één van onze collega’s?

Maak een afspraak of neem direct contact op.

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan
Contact