Belonen en waarderen

Functies en arbeidspatronen veranderen en het beloningsbeleid verandert mee. Bij Human Capital Group zijn wij ervan overtuigd dat een passend en rechtvaardig beloningsbeleid bijdraagt aan het werkplezier van medewerkers en het succes van organisaties. Met een onafhankelijke blik werken we samen met u aan een beloning die past bij uw organisatie en uw medewerkers.

Wat is een beloningsbenchmark?

Met benchmarking vergelijken wij uw arbeidsvoorwaarden met de BV Nederland of specifieke branches. Hiermee krijgt u inzicht in de aantrekkelijkheid van uw organisatie. Dit inzicht vormt de basis voor het ontwikkelen van een modern loongebouw en arbeidsvoorwaardenpakket. Human Capital Group heeft de grootste database met arbeidsvoorwaarden van Nederland en voert jaarlijks het Nationaal Beloningsonderzoek uit voor honderden organisaties.

Wat zijn passende arbeidsvoorwaarden?

Wij zijn de strategisch gesprekspartner als het gaat om beloningsbeleid. Naast beloningsbenchmarks ontwikkelen wij in samenspraak met de organisatie ook een beloningsbeleid dat past bij de strategie van de organisatie enerzijds en bij de wensen van medewerkers en arbeidsmarkt anderzijds. Fusies en overnames hebben gevolgen voor het beloningsbeleid. Wij adviseren organisaties over het harmoniseren of integreren van verschillende van arbeidsvoorwaardenpakketten. Wij maken de totale waarde van arbeidsvoorwaardenpakketten inzichtelijk zodat de gevolgen van aanpassingen transparant zijn en gemakkelijk gecommuniceerd kunnen worden.

Doet u ook mee met het Nationaal Beloningsonderzoek?

Hoe verhoudt uw organisatie zich tot de BV Nederland? Kom erachter door mee te doen met hét beloningsonderzoek van Nederland en ontvang een gratis benchmarkrapport. Al meer dan 25 jaar voert Human Capital Group dit onderzoek uit onder circa 250 werkgevers. De belangrijkste resultaten uit het onderzoek over 2021 leest u hier.

Waarom zou ik mee doen?

Het onderzoek geeft uw organisatie inzicht in salarissen, arbeidsvoorwaarden en beloningen binnen uw organisatie en alle andere deelnemende organisaties.

Na deelname ontvangt u een uitgebreid benchmarkrapport. In dit rapport wordt het beloningsbeleid van uw organisatie vergeleken met dat van andere deelnemende organisaties.

Het rapport:

  • Geeft richting voor het beloningsbeleid van uw organisatie
  • Creëert draagvlak voor het beloningsbeleid bij directie (en lijnmanagement)
  • Zorgt voor een goede onderhandelingspositie met (nieuwe) medewerkers
  • Helpt bij het vinden en behouden van nieuw talent
  • Is voor deelnemende organisaties kostenloos

Whitepaper Nationaal Beloningsonderzoek 2021

In het whitepaper Nationaal beloningsonderzoek 2021 beantwoordt Human Capital Group vragen als:

  • Wat was de gemiddelde salarisstijging over 2021?
  • Welk effect had de coronacrisis op arbeidsvoorwaarden?
  • Welke trends zien wij voor 2022?

IT beloningsonderzoek

Voor organisaties in de IT-branche kan een branche-specifieke vergelijking van grote toegevoegde waarde zijn. Als aanvulling op het NBO bieden wij daarom in samenwerking met branche organisatie NLdigital het IT beloningsonderzoek aan.

Uw HR-vraagstuk bespreken met één van onze collega’s?

Maak een afspraak of neem direct contact op.

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan
Contact