Organisatieverandering

Beweging creëren

Kritische sparringpartner

Onze strategische organisatie- en HR-adviseurs zijn een kritische sparringpartner om visie op de organisatie, cultuur en stijl van leidinggeven vorm te geven.
Als de ambitie is bepaald, maken wij samen met diverse geledingen van de organisatie een kritische reality check: kijkend naar de historie, het DNA en kijkend naar de huidige personeelsmix: is de ambitie realistisch?

Een geloofwaardig veranderverhaal

Dit doen we onder meer door een goed veranderverhaal te ontwikkelen: waarom is de verandering nodig (urgentie en visie), wat zijn de doelen, wat houdt het precies is en hoe pakken we het aan? Het is belangrijk om te werken aan een verhaal dat raakt aan het hoofd (is het te snappen), het hart (ráákt het mij en wil ik meedoen) en de handen (weet ik nu wat ik concreet anders moet gaan doen).

Twee valkuilen moeten vermeden worden:
1. Een verhaal dat te ver weg is en losgezongen van de praktijk. Dat zet niet aan tot beweging.
2. Een verhaal dat te veel rekening houdt met de taaiheid van de bestaande cultuur. Dat houdt bestaande patronen in stand.

Een veranderstrategie die beweging brengt

Wij helpen bij het kiezen van zo’n veranderstrategie dat de mensen in beweging komen. We zoeken naar een aanpak die overeenkomt met de visie. Top-down implementeren van zelfsturing is bijvoorbeeld niet erg geloofwaardig.
De veranderaanpak verschilt met het niveau: organisatiecultuur, team en individu.

Lees hier gerelateerde publicaties

Wat kan er veranderd worden?

Cultuur

Team

Gedrag

Top