Nationaal beloningsonderzoek

Hoe verhoudt uw organisatie zich tot de BV Nederland? Kom erachter door mee te doen met hét beloningsonderzoek van Nederland en ontvang een gratis benchmarkrapport. Al meer dan 25 jaar voert Human Capital Group dit onderzoek uit onder circa 250 werkgevers.

Waarom zou ik mee doen?

Het onderzoek is gratis en geeft inzicht in hoe de salarissen, arbeidsvoorwaarden en beloningen in uw organisatie zich verhouden tot alle andere deelnemende organisaties, een afspiegeling van de BV Nederland.

Na deelname ontvangt u een uitgebreid rapport waarin het beloningsbeleid van uw organisatie wordt vergeleken met dat van andere deelnemende organisaties.

Doe ook mee en ontvang een organisatie-specifieke benchmarkrapportage

Het rapport:

  • Geeft richting voor het beloningsbeleid van uw organisatie
  • Creëert draagvlak voor het beloningsbeleid bij directie (en lijnmanagement)
  • Zorgt voor een goede onderhandelingspositie met (nieuwe) medewerkers
  • Helpt bij het vinden en behouden van nieuw talent
  • Is voor deelnemende organisaties kostenloos

Deelnemen

Tijdens dit onderzoek maken wij onder andere een salarisvergelijking voor uw onderneming. Omdat we hiervoor gebruik maken van de salarisgegevens van uw organisatie zijn wij volgens de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) verplicht een verwerkersovereenkomst met u aan te gaan. In deze overeenkomst leggen wij uit hoe we veilig en volgens de AVG met uw gegevens omgaan.

U treft hier een versie van de verwerkersovereenkomst aan die nog niet op naam is gesteld.

Deze concept overeenkomst kun u downloaden en op uw gemak doornemen.

Wanneer u akkoord bent met deze verwerkersovereenkomst, kunt u dit aangeven door hieronder uw gegevens in te vullen en het vakje voor akkoord aan te vinken. Wanneer u dit heeft gedaan heeft, ontvangt u automatisch de verwerkingsovereenkomst op het door u opgegeven e-mail adres en start het onderzoek. Overigens kunt u te allen tijde het onderzoek onderbreken en op een later moment verder gaan. Wanneer u vragen heeft kunt u ons telefonisch en per e-mail bereiken. We helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Opdrachtgever verklaart de verwerkersovereenkomst te hebben gelezen, begrepen en akkoord te hebben bevonden. *
Opdrachtgever verklaart de verwerkersovereenkomst te hebben gelezen, begrepen en akkoord te hebben bevonden.*
Hidden
DD slash MM slash JJJJ

Veelgestelde vragen

1. Kan ik meedoen aan het Nationaal Beloningsonderzoek?

Ja, elke Nederlandse organisatie met medewerkers in loondienst kan meedoen aan het Nationaal Beloningsonderzoek. Elke medewerker die beschikt over de relevante beloningsgegevens en bevoegd is om deze gegevens met ons te delen, kan het onderzoek invullen. Het onderzoek richt zich op werkgevers, met tenminste 5 medewerkers tot 2000 medewerkers.

2. Wat wordt er van mij verwacht?

Het invullen van een korte vragenlijst (20 -30 minuten) en het aanleveren van salarisgegevens in een gestandaardiseerd Excel bestand via een beveiligde portal.

3. Wat gebeurt er met mijn salarisgegevens?

Tijdens dit onderzoek maken wij onder andere een salarisvergelijking voor uw organisatie. Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met uw gegevens conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR). Alle persoons- en salarisgegevens worden via een beveiligde omgeving met ons gedeeld. Wij slaan geanonimiseerde gegevens op in een beveiligde database om deelnemers in volgende edities ook een betrouwbare benchmark te kunnen aanbieden.

De details staan uitgewerkt in de verwerkersovereenkomst die u bij aanmelding ontvangt.

4. Hoeveel tijd neemt deelname aan het Nationaal Beloningsonderzoek in beslag?

Het invullen van de korte vragenlijst kost 20 tot 30 minuten. Het invullen van het Excel-bestand met de salarisgegevens is eenvoudig. De tijd die dit in beslag neemt verschilt per organisatie. Neem contact op voor een reële inschatting.

5. Hoe lang duurt het voordat de salarisbenchmark klaar is?

Wij streven ernaar het persoonlijke benchmarkrapport binnen een maand aan te leveren. Het is onze ervaring dat het in de praktijk meestal tussen de 2-3 weken opgeleverd kan worden.

6. Kan ik een toelichting bij de salarisbenchmark krijgen?

Ja, wij doen u een voorstel om de benchmark online toe te lichten. Dit is, net als de benchmark zelf, kosteloos.

7. Waartoe verplicht ik mij bij deelname aan het onderzoek?

U verplicht zich tot niets. Deelname geeft u het recht op de kosteloze salarisbenchmark.

8. Ik heb functies die moeilijk te koppelen zijn aan de NBO-referentiefuncties, wat nu?

Wij helpen u graag met het selecteren van de meest passende referentiefunctie. Neemt u gerust contact met ons op via nationaalbeloningsonderzoek@humancapitalgroup.nl of bel 030-2193960 en vraag naar Maikel Kivits of Hanneke van Dorst.

9. Kan ik ook met een specifieke markt worden vergeleken?

Ja dat is mogelijk. Neem daarvoor contact op via nationaalbeloningsonderzoek@humancapitalgroup.nl of bel naar 030-2193960 en vragen naar Maikel Kivits of Hanneke van Dorst. Wij geven u graag een inschatting van de daarmee gemoeide kosten.

10. Hoe kan ik mijzelf afmelden voor het Nationaal Beloningsonderzoek?

U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Stuur een email met uw afmeldverzoek naar nationaalbeloningsonderzoek@humancapitalgroup.nl

Whitepaper Nationaal Beloningsonderzoek 2021

Lees hier de belangrijkste resultaten uit het onderzoek over 2021.

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan
Contact