DE WEEK VAN LISETH: EEN KIJKJE IN DE WERKWEEK VAN EEN CONSULTANT

Ik ben werkzaam als HR-consultant en doe voor de helft van mijn dienstverband een interim-opdracht als HR-adviseur bij NLdigital. Dit is de branchevereniging voor de IT-sector. Een branchevereniging associeer  je misschien met een suffe, verouderde en trage organisatie (ik geef toe dit dacht ik ook), maar niks is minder waar! De IT-sector is dynamisch, vernieuwend en snel! Net zoals de vereniging en mijn collega’s daar. Leuk om er onderdeel van te mogen zijn naast mijn projectmatige werkzaamheden als HR-consultant bij diverse andere organisaties!

Maandag

Ik start mijn dag op tijd, ik moet namelijk nog het een en ander voorbereiden voor de kick-off van mijn project die die dag op de planning staat. Ik ben bij NLdigital kartrekker voor het project om de HR-dienstverlening voor haar leden (IT bedrijven) uit te breiden. Dit doe ik o.a. door het ontwikkelen van vernieuwde content zoals artikelen en handleidingen en de organisatie van events en webinars, waarbij Human Capital Group ook een belangrijke rol speelt. Vandaag is de dag dat ik mijn teamleden mijn projectvoorstel pitch en vertel hoe ik hun rol voor me zie. Spannend! Het wordt natuurlijk een virtuele versie, wat ik ergens jammer vind, maar toch zorg ik dat alle neuzen na de sessie dezelfde kant opstaan: nu kunnen we echt van start!

’s Middags heb ik een call met de voorzitter van de NLdigital werkgeversvereniging, tevens de directeur van een groot IT-bedrijf. Er moeten zaken worden afgestemd zoals de planning & organisatie voor de cao-onderhandelingen in het najaar en enkele inhoudelijke thema’s zoals de inregeling en lancering van het portal Duurzame Inzetbaarheid. Een praktische tool voor medewerkers om grip te krijgen op hun loopbaan. Ook beantwoord ik eerstelijns HR-vragen die leden hebben ingestuurd. Dit gaat bijvoorbeeld over: wat te doen als een werknemer de instructies van de werkgever niet naleeft en hoe zou je eventueel dan over kunnen gaan op ontslag als de situatie niet verbetert? Interessant! Ik schakel hiervoor met een advocaat zodat ik de organisatie van de juiste informatie en processtappen kan voorzien.

Dinsdag

Dinsdag werk ik niet voor NLdigital maar voor andere klanten van Human Capital Group en ook pak ik wat interne klusjes op! Dinsdagochtend stond in het teken van vele afspraken. Een korte team-call gevolgd door een Bel-team overleg. In deze tijden van Covid-19 willen we nog meer dan normaal in contact blijven met klanten. Even kort vragen hoe het met ze gaat en wat de impact van Covid-19 is op hun organisatie en HR. Ook vertellen we wat wij hen te bieden hebben; bijvoorbeeld interessante artikelen en/of webinars om bedrijven door deze moeilijke tijd heen te loodsen. Het volgende overleg dat ik inga is mijn voortgangsgesprek. Begin van het jaar hebben we allemaal een jaarplan opgesteld. De voortgang van dit plan wordt besproken. Natuurlijk zijn de laatste maanden heel anders geweest dan verwacht en moeten bepaalde doelen worden bijgesteld, maar ik mag tevreden zijn en sluit het gesprek positief af. De middag voer ik twee functiewaarderingen uit en schrijf ik de bijbehorende adviezen. Tot slot probeer ik nog twee klanten te bereiken.. Tevergeefs, ze nemen niet op. Dan probeer ik het van de week nog maar eens.

Woensdag

Woensdag ben ik weer aan de slag voor NLdigital. Mijn huisgenoot is die dag jarig dus na een verjaardag ontbijtje gaat het echte werk beginnen. Ik trap af met een team-call. Vervolgens ga ik verder aan de slag met een FAQ die ik opstel om het IT Beloningsonderzoek. Dit is een onderzoek die NLdigital tezamen met Human Capital Group heeft opgezet vanwege de behoefte aan een goede referentiemarkt aangaande primaire en secondaire voorwaarden binnen de IT-sector. Ik handel weer wat binnengekomen HR-vragen af en tot slot stem ik met Jan Tjerk (collega van Human Capital Group) over het webinar ‘Binden en boeien op afstand’ dat NLdigital organiseert waarin hij als spreker optreedt. Een zeer relevant thema in deze tijd. Leuk om die verbindingen mogelijk te maken omdat ik bij beide organisaties mijn contacten heb opgebouwd en inzichtelijk heb wat de behoeften zijn.

Donderdag

Donderdag is een dag dat geheel in het teken staat van mijn werkzaamheden als HR-consultant, dus los van mijn interim-opdracht. Vandaag begin ik wederom met een teamoverleg. Daarin wordt ook het protocol voor het werken op kantoor nog doorlopen, die we de voorgaande dag in onze mailbox hebben ontvangen. Eindelijk er is weer uitzicht op het wederzien van mijn collega’s, de lekkere lunches op kantoor en gewoon een goede, ruime(re) werkplek. Wat kijk ik daar naar uit!

Na de call ga ik aan de slag met een indelingsadvies. De week ervoor heb ik een functie-interview gehouden die nog moet worden uitgewerkt. Op basis van het functiebeeld dat ik heb verkregen door het interview is het nu zaak om de functie in te passen in hun generieke functieboek. De hamvraag is: op welk niveau gaat de functie uitkomen? Met andere woorden: in welke functiegroep wordt hij ingedeeld? Voor de functiehouder is natuurlijk de hamvraag: wat is de bijbehorende functieschaal? Oftewel: wat krijg ik elke maand op mijn rekening gestort? Cruciale vragen, het is dan ook van belang dat de juiste afwegingen worden gemaakt en dat het kritisch wordt bekeken.

Vrijdag

Vandaag zijn mijn werkzaamheden 50/50 ingericht: de helft van mijn tijd besteed ik aan mijn interim-klus en de helft als consultant. Ik heb afgesproken om een virtuele koffie te drinken met een collega om bij te kletsen en onze huidige werkzaamheden te bespreken. Wellicht dat we elkaar nog kunnen ondersteunen.En sowieso is bijkletsen met collega’s al een doel op zich, helemaal in tijden van social – distancing!

Ook heb ik een kick-off van een intern strategisch project, twee medior collega’s nemen mij en 5 andere collega’s mee in één van de strategische projecten die Human Capital Group aan het begin van het jaar heeft geformuleerd, als onderdeel van het Businessplan. Collega’s is verzocht  mee te denken over de formulering en te helpen bij de uitvoering van  dergelijke projecten. Leuk om zo zelf mee te mogen denken over de koers van de organisatie.

Die middag ga ik nog aan de slag voor NLdigital. En… om 17.30 sluit ik mijn laptop af: laat het lange Pinksterweekend maar beginnen. De zon schijnt volop en mijn weekendgevoel is al snel aanwezig!

Bedankt voor het lezen! Je kan mij bereiken op het nummer 06 83 24 78 40 of per e-mail LvandeLaak@humancapitalgroup.nl 

Top