3 januari 2019
Performance Management

Onderzoek en ervaringen t.a.v. performance management bij moderne organisaties

Een eenvoudige basis onder performance management leidt juist tot hoge effectiviteit!

Vanuit hun samenwerking zijn Intuo en Human Capital Group continu op zoek naar de meest effectieve performance management aanpak voor iedere opdrachtgever. De laatste jaren is een onderdeel van een dergelijke aanpak steeds vaker een digitale vorm van informatie opslaan, uitwisselen en samen leren en verbeteren. Intuo heeft een groot aantal klanten, waaronder internationale, die onder meer hun talent- en performance management applicatie gebruiken en bij deze klanten is onderzoek gedaan naar wat wel en niet werkt bij performance management.

Het onderzoek is uitgevoerd onder organisaties in aantallen medewerkers variërend van enkele tientallen tot tienduizenden medewerkers. Onze ervaringen van de afgelopen jaren bij meer dan 120 (deels internationale) organisaties en implementaties van performance management hebben we tevens in dit artikel opgenomen.
Dat heeft geleid tot uitkomsten die behulpzaam zijn voor organisaties die zich beraden op veranderingen in hun performance management aanpak.

De hoofdconclusie is dat het hebben van een eenvoudige basis die voor iedereen geldt en die werkbaar is en goed wordt ondersteund, bijzonder bijdraagt aan de effectiviteit. Met name als die basis helpt om maatwerk in de praktijk door medewerkers en leidinggevenden mogelijk te maken. Daarbij blijkt het belangrijk te zijn dat goed en blijvend met elkaar in de hele organisatie wordt besproken wat het belang is van het proces, wat de basis van de aanpak is en welk maatwerk mogelijk is. We komen daar later in ons artikel op terug.

Lees het volledige onderzoek hier!

Publicatie: Arne van Damme van Intuo en Jan Tjerk Boonstra van Human Capital Group, 2019

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan
Contact