11 maart 2020
De week van

De week van lotte: een kijkje in de werkweek van een HR consultant

In deze blog neem ik jullie mee in een week van de eerste maand van een HR Consultant!

Maandag

Maandagochtend start ik op met het doornemen van mijn mail. Ik voer nog een kennismakingsgesprek en ga aan de slag met de opdracht die we hebben ontvangen voor de Vereniging van Waterschappen. Hiermee is de ochtend al snel voorbij en in de middag is het tijd voor het bespreken van het businessplan van Human Capital Group. En zo, voor dat ik het weet is het al 16:00 en starten we met de training. In deze training gaan we in op Adviseren, Communiceren en Beïnvloeden. Leuk en leerzaam!

Dinsdag

Dinsdagochtend zit vol met kennismakingsgesprekken. Als je nieuw bent binnen het bedrijf is het natuurlijk wel leuk om iedereen even te spreken. Dus heel veel wie ben jij/wat doe jij/ wie ben ik blablabla en wat koffietjes verder zit de ochtend er al weer op. Heel gezellig maar ook interessant. Tijdens de lunch vraagt een collega of ik mee wil naar een klant die middag voor een sales gesprek. Waarop mijn reactie was: “ja, natuurlijk wil ik mee!”. Dus we stappen in de auto en rijden naar de klant waar we een goed gesprek hebben over hun vraagstukken   en de manier waarop wij iets voor hen kunnen betekenen. En zo is de dinsdag ook opeens al voorbij.

Woensdag

Vandaag start ik vroeg op om nog even snel mijn mail door te lezen voordat we gaan starten met de trainingsdag Fuwasys. In deze training neemt collega Jos Brands ons mee in de methodiek van Fuwasys. De hele dag draait om functies beschrijven, waarderen en inpassen. We beginnen met  theorie en krijgen daarna  oefenfuncties. Tegen 17:00 lopen onze hoofden alweer over van nieuwe informatie die we lekker thuis gaan verwerken. Kortom een hele leerzame dag gehad!

Donderdag

Donderdag begint met het maken van huiswerk voor de trainingen. Practice makes perfect, toch? Waarna ik met mijn mede trainees een meeting ingepland heb om de opdracht voor de Vereniging van Waterschappen door te spreken. Na een lekkere lunch ga ik meteen door met het waarderen en indelen van een aantal  functies, die we aan het eind van de dag nog even doorspreken en dan opsturen. Hierna word ik nog gevraagd om vrijdag met een collega mee te gaan naar een klant in Eindhoven om mee te kijken bij wat afspraken van de bezwarencommissie. Harstikke leuk, om me voor te bereiden krijg ik nog wat bestanden om door te lezen. En dan is het alweer tijd voor de maandborrel met het thema après-ski! Hier drinken we gezellig met collega’s een borrel.

Vrijdag

Ik start de dag thuis op met het voorbereiden van de afspraken. Waarna ik afreis naar de locatie. Hier ontmoet ik de bezwarencommissie en luister ik mee tijdens de afspraken. Erg interessant hoe zoiets in zijn werk gaat en ik steek er dan ook zeker wat van op. Hierna start ik thuis nog even op om de reacties van de eerder gedane functiewaarderingen door te lezen en ik doe nog wat aanpassingen. En dan is het toch echt tijd voor weekend!

 

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan
Contact