Webinars

in samenwerking met onze HR consultants

HR Trends & Ontwikkelingen

Thema: HR Trends en Ontwikkelingen: Toekomstbestendig functiehuis
18-01-2021 om 10 uur
Lengte: 20 minuten
Presentator: Marleen Zonneveld – HR Consultant bij Human Capital Group
Traditionele functiehuizen hebben jarenlang hun doel gediend; een stevig fundament voor beloning en andere HR processen. Maar organisaties zijn voortdurend op zoek naar wendbare manieren om te organiseren. Zeker de coronacrisis heeft een enorme belasting gelegd op de flexibiliteit van medewerkers, leidinggevende en de organisatie als geheel. Meer en meer past het bestaande ‘harkje’ niet meer bij de uitdagingen waar HR en de gehele organisatie nu (en in de toekomst) voor staan.  We groeien meer en meer toe naar organisatieconcepten waarbij ieder mens een eigen (uniek en wisselend) takenpakket heeft dat idealiter aansluit bij zijn/haar talenten en bij het te verrichten werk op dat moment nodig is door in- en externe factoren. Een functiehuis met specifieke functies is daarom in veel organisaties niet langer passend, zeker ten tijde van een mondiale crisis. Het statische karakter ervan en de afgebakende verantwoordelijkheden/bevoegdheden verhouden zich niet goed tot deze dynamische, onvoorspelbare en complexe omgeving. Het denken in generieke functies en/of rollen is dan ook een verklaarbare en niet te stuiten ontwikkeling. 
Aanmelden via: https://futurecommunication.webinargeek.com/van-functiehuis-naar-rollenhuis-1

Thema: HR Trends en Ontwikkelingen: Het moderne belonen
19-01-2021 om 10 uur
Lengte: 20 minuten
Presentator: Geertje Vernooij – HR Consultant bij Human Capital Group
De arbeidsmarkt is constant in beweging. Hoe kun je met jouw beloningsbeleid toekomstige medewerkers aantrekken en huidig talent waarderen en motiveren? Welke aspecten zijn cruciaal voor het opstellen van een strategisch beloningsbeleid?
Aanmelden via: https://futurecommunication.webinargeek.com/het-moderne-belonen

Thema: HR Trends en Ontwikkelingen: Het nieuwe performance management
21-01-2021 om 10 uur
Lengte: 20 minuten
Presentator: Jan Tjerk Boonstra – Principal Consultant bij Human Capital Group
Visma Raet heeft Jan Tjerk geïnterviewd over performance en talent management, hier gaat Jan Tjerk tijdens de webinar meer over vertellen. Kijk hier voor de blog!
Aanmelden via: https://futurecommunication.webinargeek.com/het-nieuwe-performance-management

Thema: HR Trends en Ontwikkelingen: Leiderschap op afstand
25-01-2021 om 10 uur
Lengte: 20 minuten
Presentator: Reinier Mak – Senior Consultant bij Human Capital Group
Reinier neemt je mee in wat leiderschap en leidinggeven betekent in een veranderende (crisis)context. Hoe creëer je verbinding en vertrouwen in teams (aan de hand van het model van Lencioni) en wat betekent het voor jouw persoonlijk leiderschap?
Aanmelden via: https://futurecommunication.webinargeek.com/leiderschap-op-afstand

Thema: HR Trends en Ontwikkelingen: Succesvol oud worden op het werk
26-01-2021 om 10 uur
Lengte: 20 minuten
Presentator: Darya Moghimi – HR Consultant bij Human Capital Group
Digitalisering, sterk veranderende marktomstandigheden en platformeconomie maken dat organisaties wendbaar willen zijn. Dit vraagt om technologische innovatie maar ook om medewerkers die meegaan in deze wendbaarheid. Maar wat gebeurt er als de veranderingen van buiten niet passen bij de veranderingen die medewerkers doormaken. Dit fenomeen observeren we vooral tijdens het proces van ouder worden. Hoe kunnen we als HR-professionals ervoor zorgen dat onze medewerkers succesvol oud kunnen worden en wat houdt dit in? Wat veroorzaakt de verschillen tussen oudere en jongere medewerkers? En wat kunnen medewerkers zelf doen om succesvol oud te worden? Als vervolg op deze presentatie raden we je aan om naar de presentatie van Radboud van Hal te kijken.
Aanmelden via: https://futurecommunication.webinargeek.com/succesvol-oud-worden-op-het-werk

Thema: HR Trends en Ontwikkelingen: Oudere medewerkers in beweging brengen
28-01-2021 om 10 uur
Lengte: 20 minuten
Presentator: Radboud van Hal – Directeur bij Human Capital Group
Deze presentatie sluit aan bij “Succesvol ouder worden op het werk” maar kan ook apart worden bekeken. Digitalisering, sterk veranderende marktomstandigheden, platformeconomie maken dat organisaties wendbaar willen zijn. Dit vraagt om technologische innovatie maar ook om medewerkers die meegaan in deze wendbaarheid. Uit interviews met grote publieke en private organisaties door Human Capital Group blijkt dat deze organisaties nauwelijks in staat zijn om oudere medewerkers ‘in beweging’ te krijgen. Ondanks een breed instrumentarium aan leer- en ontwikkelmogelijkheden blijkt dit bijzonder lastig. Wat moeten grote organisaties wél doen om ook hun oudere medewerkers mee te laten bewegen met de organisatie.
Aanmelden via: https://futurecommunication.webinargeek.com/oudere-medewerkers-in-beweging-brengen

Thema: HR Trends en Ontwikkelingen: Strategische personeelsplanning
01-02-2021 om 10 uur
Lengte: 20 minuten
Presentator: Monica Olsthoorn – HR Consultant bij Human Capital Group
Monica vertelt ons meer over Strategische Personeelsplanning als sturingsinstrument om toekomstbestendig te zijn en te blijven en veranderingen ‘zacht te laten landen’ in de organisatie. Vragen die tijdens de presentatie beantwoord worden zijn: Hoe helpt SPP om als organisatie trends en ontwikkelingen in kaart te brengen, deze te vertalen naar je gewenste personeelsbestand en natuurlijk te onderzoeken waar de eventuele gap zit met het huidige personeelsbestand.
Aanmelden via: https://futurecommunication.webinargeek.com/strategische-personeelsplanning

 


Human Capital Group heeft een cadeautje voor alle HR-professionals.
Onze consultants geven korte en gratis webinars over de HR Trends en Ontwikkelingen om 2021 goed af te trappen!
Tussen 18 januari en 1 februari bespreken wij op maandag, dinsdag en donderdag verschillende HR-thema’s.

Top