Senior HR Adviseur – Het Ministerie van Financiën

Den-Haag
36 uren
WO

Introductie

Standplaats: Den Haag/Hybride

Startdatum inzet: z.s.m. (1-07-2022)

Uren per week: 36

Projectduur: 6 maanden

Optie op verlenging: Ja, 2 x maximaal 6 maanden

Organisatie

Voor de tijdelijke periode van 6 tot 18 maanden, zoeken wij een sr HR-adviseur voor onderdelen van het (p)SG cluster van het ministerie van Financiën. Bij het ministerie van Financiën in Den Haag werken gedreven medewerkers die het leuk vinden om een bijdrage te leveren aan een financieel gezond Nederland. Krijg jij energie van een rol als businesspartner en bondgenoot in strategische en/of complexe vraagstukken, samenwerken vanuit meerwaarde, professionaliseren, bijdragen aan organisatieontwikkeling en gezamenlijk elke dag een beetje beter worden? Vind je uitdaging belangrijk en neem je graag het initiatief? Dan is deze tijdelijke klus misschien iets voor jou.

Opdrachtomschrijving:

Als senior hr-adviseur adviseer je de algemene leiding, directeuren en managers gevraagd én ongevraagd over organisatorische en personele vraagstukken. Je bent verantwoordelijk voor één of meerdere directies. Je adviseert en analyseert op verschillende niveaus over de volle breedte van het hrm-terrein, bijvoorbeeld over rechtspositionele aangelegenheden, (re)organisatie- en formatievraagstukken, medezeggenschap, loopbaanbeleid, strategisch personeelsmanagement en de implementatie van nieuwe personeelsinstrumenten.

Bij complexe (individuele) casuïstiek en bij de begeleiding van gevoelige personele trajecten, ben je de sparringpartner van het management en voer jij de regie. Jij adviseert en faciliteert jouw directie(s) op het gebied van organisatieontwikkeling zodat jullie gezamenlijk de juiste stappen kunnen zetten op Financiën brede thema’s als diversiteit, omgevingsbewustzijn en transparantie, investeren in ambtelijk vakmanschap en vitaliteit. Ook analyseer en adviseer je over integrale plannen gericht op bijvoorbeeld personeelsplanning, flexibel en wendbaar organiseren, reorganisaties, het inrichten van (tijdelijke werk)organisaties, veranderingsprocessen en de planning-en-controlcyclus. Verder draag je in projectverband bij aan (inter)departementale ontwikkelingen, invoering en evaluatie van bedrijfsvoerings- en personeelsbeleid en de bijbehorende instrumenten. Je vindt het leuk om in projecten samen te werken met verschillende professionals en hr-processen te coördineren. Jij kent je directie(s), de belangen en opvattingen goed en weet zo de juiste stappen te zetten en gezamenlijk tot resultaten te komen. Daarbij houd je oog voor de verschillende belangen. En uiteraard volg je de actuele trends en ontwikkelingen op het gebied van hrm op de voet, zowel binnen als buiten het Rijk.

Je hebt een coördinerende rol in het klantteam voor jouw directie(s). Het klantteam bestaat naast jouzelf uit de hr-adviseur, hr-ondersteuner en de financieel managementadviseur. Gezamenlijk zorgen jullie voor adequate financiële en personele inzichten. Natuurlijk werkje ook nauw samen met je overige collega’s van de eenheid Organisatie en Personeel en de directie Bedrijfsvoering.

Kennis, ervaring, competenties en vaardigheden:

 • Je hebt wo-werk- en -denkniveau dat relevant is voor het kennisgebied hrm.
 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring.
 • Je beschikt over zeer goede adviesvaardigheden en hebt ervaring met meerdere adviesrollen vanuit verschillende perspectieven.
 • Je hebt affiniteit met organisatieontwikkeling en ervaring met het begeleiden van veranderingsprocessen.
 • Je bent bekend met relevante wet- en regelgeving, zoals de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren.
 • Je weet de juiste mensen te verbinden om samen de gewenste doelen te realiseren.
 • Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtvelden binnen de organisatie en handelt hiernaar op een oplossings- en resultaatgerichte wijze.
 • Je bent analytisch sterk en weet snel tot de essentie van zaken te komen.
 • Je bent flexibel en creatief, en neemt graag initiatief.

Functie-eisen:

 • WO werk-/denkniveau.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als HR adviseur aantoonbaar in CV.
 • Beschikt over aantoonbare brede deskundigheid binnen HRM vakgebied.

Bedrijfsinformatie:

Ministerie van Financiën

Opdrachtgever:

De directie Bedrijfsvoering adviseert en ondersteunt het primaire proces van het ministerie van Financiën op het gebied van personeel, informatievoorziening, organisatie, financiën, automatisering/administratie en huisvesting (PIOFAH). Wij ondersteunen deze processen met professionele dienstverlening en voeren regie op de diensten die vanuit de shared service centra (SSC’s) worden geleverd. Daarbij bewaken we namens de interne opdrachtgever de kwaliteit en realisatie van de dienstverlening. De directie Bedrijfsvoering biedt een inspirerende werkomgeving waarin ruimte is voor professionaliteit, persoonlijke ontwikkeling en inclusiviteit. Hierbij hoort ruimte om te leren, te innoveren en te experimenteren met nieuwe kennis, nieuwe methoden en nieuwe samenwerkingsvormen. De directie Bedrijfsvoering bestaat uit de eenheid Facilitair Huisvesting en Services, team Financiën, team Inkoop/COi-office, de eenheid Informatisering en de eenheid Organisatie en Personeel (O&P).

De eenheid O&P adviseert de leiding en het management van het departement over de uitvoering van het personeelsmanagement, het personeelsbeleid en de ontwikkeling van de organisatie. Zo vervullen wij een specifieke adviesrol op expertisegebieden als management development, formatieadvies, arbeidsjuridische aangelegenheden, arbo, medezeggenschap, en werving en selectie. Daarnaast voeren wij regie op taken en opdrachten op het gebied van organisatie en personeel die zijn belegd bij SSC’s, expertisecentra en eventueel externe partijen. Als partner in business zijn wij een gesprekspartner van de leiding van het departement en ondersteunen wij managers proactief bij de uitvoering van hun dagelijkse personele en organisatorische managementtaken.

Arnout Bruijn 06 20 16 42 25

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan