Junior HR Consultant – Augustus 2022

Utrecht
40 uren
HBO

Introductie

Ben jij starter en op zoek naar een veelzijdige, afwisselende en uitdagende HR adviesfunctie? Wil je meebouwen aan een groeiende organisatie en je stempel drukken? Grijp je kans en solliciteer nu op de functie van Junior HR Consultant bij Human Capital Group, één van de meest toonaangevende HR adviesbureaus.

Organisatie

Wij zijn Human Capital Group – dé HR dienstverlener. Wij zijn expert, hebben hart voor ons vak en brengen mens en organisatie bij elkaar. Dat doen wij als adviseurs op het gebied van organisatie-inrichting, strategisch organisatie- en HR-advies en organisatieverandering.

Onze adviseurs worden ingezet als specialisten, maar ook op interim basis bij onze klanten. Een bedrijf vol passie en gedreven professionals die elkaar ondersteunen en samen bouwen aan de toekomst van het bedrijf. Wij bedienen een brede, branche-overstijgend markt van ICT tot zorg & welzijn en van overheidsinstellingen tot financiële en zakelijke dienstverlening.

Kennis staat bij ons centraal. Onze adviseurs hebben sterk inhoudelijke en diepgaande kennis. Gezamenlijk zijn onze adviseurs inzetbaar over de volle breedte van het vak. De onderlinge kennisuitwisseling wordt geregeld door middel van maandelijkse masterclasses en kennissessies.

Functie

De focus als Junior HR Consultant ligt in de eerste periode op het gebied van functiebeschrijving- en waardering. Je volgt in de eerste twee maanden meerdere trainingen op dit vlak. Daarnaast sluit je aan bij projecten die zowel in teamverband als zelfstandig gedaan worden. Hierdoor leer je onze klanten goed kennen. Je werkt afwisselend op locatie van de opdrachtgever, op ons kantoor in Utrecht of thuis.

Deze projecten hebben betrekking op functiebeschrijving- en waardering, maar raken ook andere onderwerpen zoals;

 • Reorganisaties en fusies
 • Performance management
 • Verandermanagement
 • Prestatiemanagement
 • Compensation & Benefits
 • HR strategie

Je leert het advies vak door het maken van scherpe analyses, het adviseren van klanten met betrekking tot jouw vakgebied en het maken van een vertaalslag naar de operatie (implementatie).

Een werkdag als Junior HR Consultant bevat o.a. het opstellen en afronden van functiewaarderingen en het afnemen van functie-interviews. Deze worden later vertaald in functiebeschrijvingen en toegelicht tijdens klantgesprekken. Je werkt aan offertes en bereidt trainingen voor. Je bent aanwezig bij Business Updates en kennissessies om je kennis te vergroten, je collega’s beter te leren kennen en gezellig te eten en te netwerken.

Als Junior HR Consultant ben jij ambassadeur van Human Capital Group. Tijdens je opdrachten en projecten ben je inspirator en motivator voor onze opdrachtgevers en evalueer je regelmatig de behaalde resultaten. Je stelt hierbij hoge eisen op het gebied van kwaliteit. Ook ben je in staat om commerciële kansen bij onze opdrachtgevers te herkennen en hier op passende wijze op in te spelen.

Functie-eisen

Je bent analytisch sterk, oplossingsgericht, leergierig, ondernemend en hebt plezier in je werk. Met jouw commerciële gevoel, overtuigingskracht en inhoudelijke expertise creëer je binding met de opdrachtgever. Je staat open voor diverse werkzaamheden en je bent voortdurend bezig met je eigen ontwikkeling, de ontwikkeling van Human Capital Group én van je opdrachtgever.

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van personeelsmanagement, bedrijfskunde en/of een andere relevante opleiding.
 • Maximaal 3 jaar recente ervaring in een HR rol.
 • Je bent 32-40 uur beschikbaar per 1 augustus 2022
 • en bent bereid om door heel Nederland te reizen.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Aanbod

Bij ons kun je rekenen op een dynamische werkomgeving en gedreven, leuke collega’s. Natuurlijk bieden wij meer dan goede arbeidsvoorwaarden en volop kans op een duurzame loopbaan.

 • Start salaris van € 2.550,- per maand op basis van 40 uur.
 • Contract voor 40 uur per week. (32 uur is bespreekbaar)
 • Flexibele werktijden
 • Ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden (pensioenregeling, telefoon, laptop, reiskostenvergoeding. (NS Businesscard of Mobiliteitsvergoeding)
 • Compleet verzorgde (biologische) lunch
 • Regelmatig informele contacten met je collega’s via (online) borrels!

Arnout Bruijn 06 20 16 42 25

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan