DE WEEK VAN RAIESA: EEN KIJKJE IN DE WERKWEEK VAN EEN SENIOR RECRUITER

Een week vol met de dagelijkse hectiek van een recruiter bij Human Capital Group, ik neem jou graag mee in mijn werkweek! Lees snel verder ????

Maandag: Blue Monday

Het is de eerste dag van een frisse nieuwe week! Dit betekent een recruitment overleg in de ochtend. Ik kijk samen met mijn collega recruiter wat wij vandaag allemaal op onze to do lijsten hebben staan. Wie doet wat vandaag? Op de planning staat: lopende opdrachten van klanten checken > kunnen wij nog een collega voorstellen? Dan doen wij dat gelijk! Verder check ik de recruitment mail en wow wat is de mailbox overstroomt in het weekend!! Ik label de mailtjes zodat wij een duidelijke verdeling maken en effectief werken, mijn kleurtje is blauw my favorite! Okay what’s next? De vacatures op onze website krijgen een update, alles wordt doorgenomen en er worden nieuwe teksten geschreven.

Later deze week een brainstormsessie hierover zodat het definitief op de website kan! En ja hoor het is al 12:00 uur = LUNCHTIME!! ????  Ik loop samen met mijn collega’s die op kantoor zijn naar het restaurant waar alle werkmaatschappijen samen komen: Human Capital Group, Langhenkel-Talenter, Future Communication, PLANgroep, OBIN, Future Werkt, Future Zorg en PLANgroep Financiële Services. Elke dag is er een versbereide lunch door onze kok en het is biologisch, ik scan mijn pasje en ik begin met opscheppen van al het lekkers. Het lunchmenu had ik natuurlijk al doorgenomen op de centrale pagina waar alle weekmenu’s gedeeld worden. Hierna staat een koffie afspraak op de planning met een interim collega die ik niet elke dag zie. Wij praten even bij en daarna begin ik aan een ontwerp voor Instagram. En de dag is voorbijgevlogen!

  

 Dinsdag: Zoektocht naar HR Professionals voor de Rijksoverheid! 

Eerst maak ik de templates voor social media, hierna schrijf ik een vacature tekst voor onze website, deze plaats ik samen met mijn collega op de website, YES hij staat live! Nu deel ik het op al onze social kanalen, volg jij ons trouwens al op alle kanalen? Doe je dat nog niet dan kan dat nu nog: www.instagram.com/humancapitalgroup en  www.facebook.nl/HuCag en https://twitter.com/hucag en https://www.linkedin.com/company/human-capital-group. Hierna stuur ik een mail naar al mijn collega’s om de post te delen! Hoe meer collega’s het delen hoe sneller het zichtbaar is dat wij een nieuwe collega zoeken. De laatste stap is op LinkedIn searchen naar de juiste match. Ik bel naar een aantal mogelijke kandidaten en ik probeer natuurlijk een directe collega voor mij te vinden! De dag is weer omgevlogen en ik klap mijn laptop dicht, wens mijn collega’s een fijne avond en ik vertrek… Nog zoveel te doen voor morgen!

Woensdag: Fotomomentje!

De ochtend staat in het teken van een nieuwe foto schieten! Ik heb een uitnodiging gekregen om een nieuwe foto te maken voor onze website: www.humancapitalgroup.nl van onze fotograaf. Om 10:00 uur word ik verwacht in de ruimte waar wij normaal borrelen op donderdag avond. Maar wat zie ik? De ruimte is omgetoverd tot een studio! Hoe leuk. De fotograaf stelt zich voor en wat blijkt? Een medewerker van Future Communication één van onze werkmaatschappijen waarvoor zij werkt. Zij maakt een aantal kiekjes en laat het zien. De 20 minuten vliegen voorbij en ik ga weer naar mijn werkplek. Een half uur later krijg ik de foto’s & ook nog eens bewerkt, dat is snel! Ik plaats de foto’s gelijk op de website en hierna ga ik aan de slag met mijn mailtjes. Het is inmiddels 12:15 uur en ik ruik een heerlijke lucht vanuit het restaurant, het is lunchtijd! Na de lunch gaan wij met een aantal collega’s even een frisse neus halen om weer op te laden. Hierna heb ik sollicitatiegesprekken staan! Ik word gebeld vanuit de receptie dat ik mijn bezoek kan komen ophalen. Hierna ga ik samen met één van mijn collega’s een spreekkamer in en wij beginnen met het gesprek. Het is al snel een uur verder en wij bedanken de sollicitant voor haar komst. Na een kort overleg met mijn collega besluiten wij om haar te bellen voor een tweede gesprek want zij past helemaal in ons team! Ik bel haar op om het goede nieuws te vertellen en plan direct een tweede gesprek in met de directeur Radboud. Einde werkdag, time to go home! 

Donderdag: Drukke agenda & Borreltijd in de avond! ????

Ik parkeer mijn auto op het parkeerdek van Human Capital Group en ik loop naar binnen, even een parkeerkaartje halen bij de receptie! De receptioniste groet mij vriendelijk en ik loop de trap op naar de 2e etage. Tijd voor mijn eerste koffiemomentje! Ik loop naar de keuken die midden in de bedrijfstuin staat en raak in gesprek met mijn collega’s die vertellen met welk project zij momenteel mee bezig zijn. Hierna start ik mijn laptop op en de dag vliegt voorbij met allerlei gesprekken met sollicitanten, collega’s over nieuwe plannen etc. Het is alweer tijd om te borrelen, ik sluit mijn laptop af en loop samen met al mijn collega’s om 17:00 uur de borrelruimte in. De sta tafels staan klaar met heerlijke hapjes en de mannen achter de bar schenken wat in met een heerlijk muziekje op de achtergrond.

Vrijdag: Voorbereidingen 4 nieuwe collega’s

Het is bijna 1 februari, de dag dat 4 nieuwe collega’s beginnen met het werken bij Human Capital Group. Dit betekent dat wij nog 1,5 week hebben om de laatste voorbereidingen te treffen. Ik ga mijn checklist af en kijk of alles klaar staat voor onze nieuwe collega’s. Na de voorbereidingen ga ik een overleg in met de directeur Radboud, sales collega Simone en mijn collega recruiter Arnout. Wij voeren een overleg over de lopende processen en sparren over ideeën rondom recruitment. Na de lunch ga ik aan de slag met alles waar ik de gehele week niet aan toe ben gekomen door alle hectiek. Even alle to do dingen op een rijtje, en als recruiter merk je dan dat er altijd zoveel dingen ad hok bij gekomen zijn dat je geen tijd hebt gehad om de to do’s af te vinken. Starten maar! Na een gegeven moment hoor ik om mij heen: Fijn weekend! En jeetje de tijd is voorbijgevlogen en het is al 17:30 uur. Tijd om af te sluiten en het weekend in te gaan. Maandag weer een frisse nieuwe start met nieuwe kansen.

Bedankt voor het lezen! Ben jij benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen als Senior Recruiter bij Human Capital Group? Je kan mij bereiken op het nummer 06-20 46 93 62 of je kan mailen naar rlala@humancapitalgroup.nl

Top