DE WEEK VAN MARK: EEN KIJKJE IN DE WERKWEEK VAN EEN HR CONSULTANT

Een week vol met verschillende projecten en locaties in Nederland, ik neem jullie graag mee in mijn werkweek als HR Consultant bij Human Capital Group!

Maandag: Hoofddorp

Vanaf het begin van deze maand ben ik aan een interim opdracht begonnen bij Konica Minolta, waar ik tijdelijk voor 2 dagen in de week ingezet word als HR Officer. In deze opdracht ben ik verantwoordelijk voor de HR-administratie van het Nederlandse deel van Konica Minolta. Met een hoofdkantoor in Japan en een complexe, internationale omgeving een hele interessante opdracht om te mogen doen! Aangezien ik nog net begonnen ben staat deze dag nog vooral in het teken van inwerken, vragen stellen en zo snel mogelijk mijn draai vinden om de verschillende systemen en arbeidsrechtelijke thema’s die er spelen door te krijgen. Ook zijn we vandaag lekker buiten de deur wezen eten, om afscheid te nemen van een collega en hadden we een overleg met het HR-team om onze prioriteiten en bezigheden af te stemmen.

Dinsdag: Arnhem

Voor een sportfederatie in Arnhem doe ik een opdracht waar in ik aan de ene kant projectleiders aan het werven ben en aan de andere kant bezig ben met het opstellen van functiebeschrijvingen. Toevallig mijn 2 specialismen waar ik me op richt bij Human Capital Group! Vandaag heb ik me vooral op de werving gericht: 4 kruisgesprekken met kandidaten in combinatie met collega’s van verschillende bonden. Daarna schakelen met betrokken partijen, wie vonden we de beste kandidaat en hoe gaan we het proces verder insteken?

Woensdag: Thuis in Utrecht

Vandaag staat in het teken van het uitwerken van functie interviews die ik eerder gehouden heb. Tussendoor nog even goed lunchen en bijpraten met mijn collega’s in ons eigen restaurant, nog even telefonisch overleg met de klant en vervolgens nog een functiewaardering doen.

Donderdag: Nog een thuiswedstrijd

Vandaag wederom bewust een dag op kantoor ingepland. Vandaag nemen we namelijk afscheid van een paar collega’s die een nieuwe uitdaging gevonden hebben en daar moet natuurlijk een borrel voor georganiseerd worden. Onder deze collega’s zit mijn collega Sophia, waarmee ik een jaar lang het recruitment team van Human Capital Group gevormd heb, dus deze mag ik niet missen! Aangezien we een maandelijkse themaborrel hebben en het thema karaoke is zullen er vanavond genoeg collega’s door de mand vallen (Charlot en Marthe).

Vrijdag: Hoofddorp

Weer op naar Hoofddorp vandaag! Wederom een in werkdag en een meeting met mijn leidinggevende (en voormalig Human Capital Group collega) om de rest van mijn opdracht en planning door te spreken. Na afloop van de dag is het tijd voor weekend! We gaan aan het eind van de dag nog even bij een oud-collega langs voor een kraamfeestje en daarna is het uiteraard tijd voor een welverdiende borrel!

Top