De week van Charlot: een kijkje in de werkweek van een HR consultant

Een week vol met interessante projecten en reisjes naar alle kanten van Nederland; ik neem jullie graag mee in mijn werk als HR Consultant bij Human Capital Group!

Maandag: Oh oh Den Haag..

Voor een aantal maanden word ik samen met Jennifer voor 16 uur per week als HR beleidsadviseur ingezet bij een publieke dienstverlener in de politieke hoofdstad, Den Haag. In samenwerking met een aantal andere collega’s hebben we hier een belangrijke klus te doen: de organisatie-inrichting toekomstbestendig maken. De dag begint met een gesprek met een HR Business Partner en de Change-Manager, waarin we de status van de afdelingsplannen en de prioriteiten voor die week bespreken. We gaan aan de slag met de functieprofielen, indelingsadviezen en het schrijven van een advies waar je rekening mee moet houden tijdens een reorganisatie. Een ingewikkeld maar zeer interessant traject! Een fijn extra’tje: ’s middags kunnen we genieten van een vers bereide lunch, inclusief een uitzicht over de skyline en kust van Den Haag!

Dinsdag: Thuiswedstrijd

Een dagje op kantoor. De ochtend start met een overleg met Margreet waarin we de urenbesteding bespreken van een functiewaarderings- en beloningsopdracht voor een verzekeraar. Tijdens de lunch hebben we een meeting met onze interne Team Start-Up. Dit team is opgericht met als doel de multidisciplinaire aanpak bij klanten te bevorderen en vandaag hadden we een brainstormsessie over de toekomst van het team. De middag staat in het teken van het voorbereiden van de presentatie die ik woensdagochtend ga geven aan de directie van een drinkwaterorganisatie. Samen met Jan Tjerk en Liseth ontwikkelen we hier een generiek functiehuis. Morgen is het tijd om de blauwdruk toe te lichten met als doel een go te krijgen voor de verdere uitvoering!

Woensdag: van West naar Noord

’s Ochtends vroeg word ik opgepikt door Jan Tjerk, die dag moeten we namelijk een flinke rondreis door Nederland maken. Eerst rijden we naar het westen, waar we om 09.00 de presentatie voor de directie (stuurgroep) van het functiehuis-project hebben. Ik licht de huidige blauwdruk toe, wie daarbij betrokken zijn geweest en welke keuzes er zijn gemaakt. Een paar kritische vragen worden gesteld maar overall zijn ze erg tevreden en kunnen we verder met de volgende fase: beschrijven van de reeksen!

Na een regenachtige trip van ruim 2 uur komen we weer aan bij het bijzondere gebouw (van binnen én buiten) aan het begin van Groningen: de Gasunie. Samen met Jan Tjerk en Margreet doe ik hier een project met als doel het moderniseren van de Performance Management aanpak, als mooie opvolging van het functiehuis project die wij in 2018 succesvol hebben afgerond. Er staat een werksessie gepland met de opdrachtgever om ons voorstel te bespreken waarin de contouren van de nieuwe aanpak wordt geschetst. We komen tot een mooie verdere uitwerking en gaan aan de slag met de aanpak van de tweede bijeenkomst van de spiegelgroep die eind september plaatsvindt.

Donderdag: ..mooie stad achter de duinen

Ik ga verder aan de slag met de klus in Den Haag. Samen met de interne projectleider bespreek ik de planning voor de komende weken; welke werkzaamheden kunnen we verwachten en wat kunnen we nu al doen ter voorbereiding? De rest van de tijd gaan we weer hard door met beschrijven en indelen van functies in het generieke functiehuis! Ook nemen we de door ons beschreven Agile rollen samen door en geven advies hoe hiermee om te gaan naast het bestaande functiehuis.

Vrijdag: Deadline gehaald en dus borreltijd!

Vandaag staat in het teken van een deadline die ik samen met Marthe moet halen voor het functiewaarderings- en beloningsopdracht bij een verzekeraar. Aan ons de taak om 18 graderingen op te leveren met daarbij een schriftelijke toelichting op elke functie. Aan het eind van de middag zorgen we voor de totale consistentie en voor de laatste puntjes op de “i”. Gehaald! Daar mogen we een welverdiend borreltje op drinken: na werktijd gaan we met een club collega’s weer, na een zomerstop van een aantal maanden, naar de 030-borrel bij de Rechtbank. Cheers!

 

Top